Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Tárkonyos vadragu

Tárkonyos vadragu

  2004.04.25. 22:32


"Tárkonyos vadragu"

Előkészületek.
Főzőhely elfoglalása, kipakolás, fészekrakás, tűzrakás.
A Csapat felnőtt férfi tagjai a csapatszellem megerősítése céljából közös akarattal határozott, rövid mozdulattal magukévá tesznek egy-egy kupica kácsi szilvapálinkát. (A később érkező vendégeknek a fenti aktus nemre való tekintet nélkül kötelező!)

Ezután lássunk a főzéshez.
Bográcsban apróra vágott szalonnát sütünk, bográcsot a tűzről levesszük, szalonnát a zsírból kiszedjük, friss puha kenyérrel megesszük. (Ezzel megalapozzuk a későbbi vörösbor felvételét.)

Bográcsot a tűzre visszatesszük és kevesebb piros paprikával egyéni ízlés szerint a szokásos vadpörkölt alapot készítünk. (alapanyag összetétele számos szakácskönyvben egyszerűen megtalálható.)

A kellően megtisztított és feldarabolt vadhúst a bográcsba rakjuk. Ehhez száraz kácsi vörösbort töltünk, ügyelve a bográcstartalom és a csapatagok optimális felvételi mennyiségére.
A készülő étel és az alábbi nyersanyagok főzési idejének figyelembe vételével a bográcsba rakunk:
- friss vegyes zöldséget
- zsenge zöldborsót
- ízletes kácsi vargányagombát
- friss tárkonylevelet
- "mama gyúrta" petrezselymes csipetkét

Készre fövéskor legírozzuk (azaz tejszínt és tojássárgáját elkeverve az étel levével fellangyosítjuk és egyszerre abba beleöntve, elkeverjük). Ízlés szerint tárkonyecettel, vagy citromlével savanyítjuk, azonnal tálaljuk.

Fáradságos munkánk gyümölcseként enyhén savanykás, pikáns ízű, de a vadjelleget megőrző ételt fogyaszthatunk.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség