Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Gombás vaddisznópörkölt, vörösborban áztatott aszalt szilvával, cipócskában tálalva

Gombás vaddisznópörkölt, vörösborban áztatott aszalt szilvával, cipócskában tálalva

  2004.04.25. 21:41


"Gombás vaddisznópörkölt, vörösborban áztatott aszalt szilvával, cipócskában tálalva"

Hozzávalók:
3 kg vaddisznóhús, 25-30 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só, négyfajta bors keveréke (fekete, fehér, zöld és rózsabors), 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál kakukkfű, 1 kávéskanál bazsalikom, pirospaprika ízlés szerint, 35-40 dkg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 25-30 dkg zöldpaprika, 3-4 szem paradicsom, 25-30 dkg csiperke gomba, 3-4 karika citrom, 3-4 karika narancs, 2-3 babérlevél, 10-15 szem borókabogyó, 2-3 dl száraz vörösbor, néhány szem aszalt szilva, kevés petrezselyem zöld

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és lassú tűzön pirosra pirítjuk, majd a bográcsból a szalonnadarabokat kivesszük. A zsírjában az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani, amikor a hagyma üvegessé válik, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és az egészet addig pirítjuk tovább, amíg a hagyma aranysárgává válik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott vaddisznóhúst, és az egészet átforgatjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köménymagot, a kakukkfüvet, bazsalikomot, borókabogyót, pirospaprikát és az egészet ismételten alaposan átpirítjuk.
Eközben a hús levet enged, és eközben hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, melyről előbb eltávolítjuk a héját. Hozzáadjuk a babérlevelet, citromkarikákat, narancskarikákat, és az egészet lassú tűzön tovább főzzük. Levét fokozatosan elfövi, ezt vörösborral pótoljuk, mindig csak annyi mennyiséget, hogy a szaftja sűrű maradjon. Mikor a hús majdnem kész állapotban van, hozzáadjuk az apróra szeletelt csiperkegombát.
Mikor a pörkölt elkészült, félbevágott és az alsó részén kibelezett cipócskába helyezzük, tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és mellé teszünk néhány szem vörösborban áztatott aszalt szilvát és erdei gyümölcsöket. Tetszés szerint díszítjük.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség