| 
 Tárkonyos vadraguleves  2004.06.23. 23:13 
Tárkonyos vadraguleves Hozzávalók: 40 dkg vadhús (őz, szarvas, muflon), 1 kisebb sárgarépa, 1/2 kisebb fej zeller, 4-5 db gomba, 1/2 közepes vöröshagyma, diónyi zsír, csipet só, bors, tárkony, 1 db citrom, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál mustár, 1/2 csomó petrezselyemzöld A zsíron megfonnyasztott hagymára dobjuk a kockákra vágott vadhúst, félig megpároljuk, utána rátesszük a megmosott, kockákra vágott zöldségeket, kicsit tovább pároljuk. Közben hozzáadjuk a fűszereket, kicsit később a gombát, majd felöntjük liternyi vízzel. Megvárjuk, amíg újra forr, majd mikor a hús és a zöldség megpuhult, tejfölös-mustáros habarással leves sűrűségűre sűrítjük. Ízesítjük citromlével. Forrón tálaljuk, tetejére citromkarikákat helyezve.  Elkészítési idő: 70 percEgy adag: 1510 kJ/360 kcal
 Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Pinot Noir 2001
 |